Hälsa, Träning

Crossfit – kanske en träning för dig?

Kanske du har provat på en mängd olika träningsformer och inte hittat det som passat dig. Då kanske crossfit är en träning som passar dig. Här så bygger träningen på naturliga rörelser som att sitta ner, stå upp, springa och kasta saker. Dessa rörelser är något som finns naturligt i oss då våra förfäder använde sig av detta i det dagliga arbetslivet på gården, i skogen eller var man nu befann sig och arbetade.

Crossfit och de övningar som används försöker att efterlikna de naturliga rörelserna som människan alltid har använt. Variationerna av träningsformen kan vara varierande beroende på vilka som lär ut den. Men grunderna är oftast desamma. Funktionella rörelser med oerhört hög intensitet. Det är en allsidig träning där hela kroppen får sig en genomkörare. Man försöker att få med fysiska färdigheter i de flesta övningarna. Rörlighet och kondition är viktigt, likaså styrka och snabbhet. Men man ska också bli explosiv och smidig. Det kan också vara övningar med precision och balans.

Man kan också tävla i Crossfit där det gäller att prestera fysisk i olika grenar mot andra. Det kan vara en blandning av flera grenar och moment från till exempel tyngdlyftning, friidrott, gymnastik, löpning och simning. Det gäller att vara allsidig då man ska tävla i Crossfit. Det räcker inte att bara vara duktig och stark då det kommer till kettlebells eller repklättring utan man måste kunna prestera bra i alla grenar. Visst kan man något sämre i någon gren. Men då man inte får veta vad man ska tävla i utan får veta tävlingsgrenarna på tävlingsdagen så gäller det att vara väl förberedd.

Du kanske också gillar…