Hälsa, Tips

Glöm inte att ta hand om huden

Vår hud utsätts för en hel del stress även en vanlig dag. När du sedan lägger på en rigorös träningsregim kommer du bara lägga till fler faktorer som huden måste hantera på ett eller annat sätt. Och medan det ju inte är ett alternativ att bara hålla sig borta från allt som utgör stress för huden, kan du alltid förmildra dessa omständigheter genom att aktivt ta bättre hand om den.

Använd rätt produkter

En av de första och kanske viktigaste kunskaperna när det kommer till huden är att endast använda de produkter som är rätt för dig och din hudtyp. Det finns mängder av produkter på marknaden idag och om du inte väljer rätt kan du mycket väl få något som är menad för en helt annan hudtyp än din egen. Vilket kan ge motsatta resultatet du är ute efter.

Skydda dig mot solen

Solen har ju som bekant både positiva och negativa effekter på oss. Mer specifikt är det strålningen från solen som bland annat kan skada vår hud. Men om du bara ser till att använda solskydd när du vistas utomhus skyddar du dig från de värsta effekterna. Tänk bara på att återapplicera regelbundet om du är ute i solen länge.

Upprätthåll en bra vätskebalans

En bra vätskebalans är också bra för huden. Att dricka tillräckligt med vatten är därför något alla borde göra. Medan den exakta siffran är svår att säga, bör du alltid vara noga med att dricka extra vatten när det är varmt. Vilket inkluderar både sommartid och när du tränar. I båda fallen blir ju trots allt kroppen också varm.

Du kanske också gillar…