Hälsa, Tips

Längtan efter att bli gravid

Om man är i ett förhållande med någon annan så kanske man har efter ett tag en längtan efter att bli gravid och bilda familj. Det behöver inte alltid vara det men för många så finns lusten att skapa en familj. Ibland så kanske det inte är så enkelt att skaffa sig barn och vissa kan få kämpa hårt för att få det att fungera.

En speciell känsla att bli gravid

Att bli gravid är en väldigt speciell känsla oavsett i vilken situation man är i. För en del så är det efterlängtat och för andra en stor överraskning. Om ni försöker att bli gravida så finns det nu för tiden en hel del bra hjälpmedel som man kan skaffa sig. Du kan skaffa dig en Clearblue fertilitetsmonitor som gör att du kan hålla koll när en befruktning har störst chans. Den spårar ditt östrogen- och luteiniserande hormon och ger dig information om när du är mest fertil.

Att skaffa barn

Vi väntar allt längre med att skaffa barn. Det är inte alls ovanligt att man väntar tills man är 30- eller 35 år med att skaffa barn. Detta kan innebära att det kan vara svårare att bli med barn. Framförallt så är det kvinnan med stigande ålder som gör att fruktsamheten sjunker ju äldre man blir. Det behöver inte alls vara så utan man kan mycket väl ha en lyckad graviditet trots att man klivit över 30, ja till och med 40-års gränsen. Men det kan vara bra att ha med det i planeringen när man tänker skaffa sig barn.

Du kanske också gillar…