Hälsa, Tips, Träning

Hemmaövningar för starkare rygg och kropp

Det är bra att öva upp ryggen så att den blir starkare, då det minskar risken för framtida ryggbesvär. Det finns många hemmaövningar som både är enkla och bra för din rygg och som du kan genomföra utan några tillbehör. Du kan också göra en del övningar med gummiband för att stärka din rygg. Det bästa är att du kan träna ryggen på egen hand utan att ens ta dig hemifrån eller byta om, det tar inte ens särskilt lång tid. En stark kropp och rygg håller bättre och längre, du kommer att tacka dig själv när du blir äldre.

Produkter som kan vara till hjälp

Det finns en del produkter som kan hjälpa dig att stärka din rygg och som du kan använda i ditt eget hem. Bland de produkter som du hittar online finns bland annat olika ryggstöd och hållningsvästar som hjälper din rygg att bli starkare. Sedan finns det även ryggmasserande produkter som kan mjuka upp musklerna och ge lindring om du redan lider av besvär med ryggen. Det är också viktigt att du har en ergonomisk ställning när du arbetar och sover för att inte skada ryggen. Du bör till exempel inte sova på mage då det inte är bra för din rygg.

Vardagsmotion är också viktigt

Stillasittande är en bidragande faktor till ryggbesvär och därför är det viktigt att komma ihåg vardagsmotionen. Du kan till exempel cykla till jobbet, ta trapporna istället för hissen eller stå upp när du pratar i telefon. En kvällspromenad är också ett ypperligt sätt att få motion och hjälpa din rygg att må bättre och bli starkare. Det är också bra att stretcha musklerna i ryggen för att de ska hålla sig mjuka och flexibla. Tänk på att magen också bör tränas för att du ska få en kraftig core som håller upp din kropp och ger dig bättre hållning.

Du kanske också gillar…