Tips, Träning

Fördelarna med en crosstrainer

Regelbunden träning har många fördelar. Förutom att du får nödvändig motion som håller kroppen i trim finns vetenskapliga belägg för att du sover bättre och blir piggare. Du kan även få förbättrad koncentration, som är viktigt på jobbet och i skolan. En annan fördel är att du utsöndrar särskilda endorfiner som ökar ditt välbefinnande.

Samtidigt som många vill komma igång med träningen är gym eller löpning utomhus kanske inte ett alternativ. Du kan då använda en crosstrainer för träning, oavsett om du föredrar enbart träning hemma eller om det är blir aktuellt när du inte hinner med gympasset.

Crosstrainer ger valfrihet

En crosstrainer är en maskin som ger dig mångsidig träning. Du jobbar med både ben och armar samtidigt. Stående håller du två spakar med händerna som du roterar fram och tillbaka växelvis. På så sätt är crosstrainer för många enklare och skönare jämfört med cykel.

För dig som jobbar hemma och har ont om tid eller har barn, kan en crosstrainer vara skillnaden mellan att hinna med träningspasset och att helt strunta i det. Det är viktigt att träna. Du ska inte behöva gå miste om alla fördelarna som träning för med sig. En crosstrainer får plats i nästan alla rum och ger dig både flexibilitet och valfrihet, köp din här och njut av träningsresan.

Du kanske också gillar…