Hälsa, Tips, Träning

En överansträngd kropp

Det kan hända att man tränar för mycket och får en överansträngd kropp. Det är viktigt att man får den vila som man behöver och att kroppen hinner återhämta sig efter träning. Risken för skador ökar om du tränar för mycket och inte vilar.

Skulle det visa sig att du på grund av din träning dragit på dig en skada så gäller det att du får relevant hjälp, det kan vara en muskelbristning på grund av överansträngig som måste ses över och få den behandling som krävs. I vissa fall så kan vila hjälpa dig men om du är den som regelbundet tränar så vill du säkert få hjälp så du kan börja träna igen som vanligt. Det gäller i alla fall att man värmer upp ordentligt för att minimera riskerna för skador. Speciellt för dig som tränar hårt och flera gånger i veckan.

Det är också viktigt med vila och återhämtning som vi redan nämnt. Men det är viktigt för att din kropp ska kunna hinna bearbeta all den träning som du ger den. En kropp som inte återhämtat sig ordentligt från sin förra träning kan mycket väl gå sönder. har du dessutom inte värmt upp ordentligt så kommer skada oftast som ett brev på posten. Se till att ta hand om dig på bästa sätt så du inte skadar dig i samband med din träning. Du vet, du har bara en kropp och den ska du vara rädd om.

Du kanske också gillar…