Tips, Träning

Träning utomhus är möjligt året runt

Att träna regelbundet är en av de enskilt bästa tingen vi kan göra för vår hälsa. Men tyvärr är det idag allt för många som tränar under de varmare delarna av året och sedan mer eller mindre lägger träning på hyllan tills nästa år. Och det är speciellt ett problem bland de som huvudsakligen tränar utomhus. Men utomhusträning är något som är möjligt året runt, i en eller annan form.

Under sommaren är det så klart skönt att få vara utomhus och träna. Det är ofta varmt och behagligt och du kan klä dig luftigt och bekvämt. Bara så länge du också ser till att motverka UV-strålningen på din kropp. Om inte riskerar du att göra mer skada än bara att bränna dig. Tränar du länge är det också rekommenderat att återapplicera varannan timme.

När det kommer till vintern är det inte alls lika populärt att träna ute. Men många har beslutat om att detta inte är för dem utan att faktiskt ha provat på det. Majoriteten av de som tränar ute året runt har i regel väldigt positiva saker att säga om vinterträning utomhus. Även när det kommer till aktiviteter som löpning och cykling, och inte bara vintersporter som skid- och skridskoåkning. Och medan du kommer behöva tänka lite mer på vilka kläder du tar på dig, är vinterträning något du helt klart borde prova på om du inte gjort det tidigare.

Du kanske också gillar…