Hälsa, Tips

Cykeln som tar dig dit du vill samtidigt som du tränar

Den nuvarande hälsotrenden är att få in motion under dagens alla timmar, inte bara pliktskyldiga gymbesök någon gång i veckan eller månaden. Använd resan till och från jobbet och hemmet att motionera på och spara tid till andra aktiviteter. Cykel är det överlägset bästa fortskaffningsmedlet om du har några kilometer till din arbetsplats och till mataffären. Du bränner kalorier och bygger muskler samtidigt, något som tidningen Expressen har skrivit om.

Spara tid med cykel

Bil i all ära, men om du bara har några kilometer till jobbet är det bättre att låta den stå kvar där hemma. Aldrig mer parkeringsavgifter eller cirkulera runt i stan efter tomma parkeringsfickor. Ajöss med dyra bensinräkningar och bilförsäkringar. Skaffa en passande damcykel, vilket fungerar både för män och kvinnor, tack vare den användarvänliga utformningen. Tid är pengar. Tänk hur mycket pengar du sparar om du börjar använda dina ben i stället.

Cykling är bra både för dig och miljön

Cykling är en skonsam träning som passar alla åldrar. Du behöver inte ta dig till ett gym för att träna och det du tjänar på att skippa kommunala färdmedel eller bil kan du använda för att skaffa en bra cykel av bra kvalitet. Samtidigt som du tränar och tar dig från A till Ö kan du vara säker på att din miljöpåverkan är minimal. Mer om cykling hittar du på Cykelfrämjandets hemsida.

Du kanske också gillar…