Tips, Träning

Cykla året om

Gillar du att cykla året om men har problem att ta dig fram på vintern när det är kallt och snö, då kanske fatbikes är något för dig. Med sina stora däck klarar den att ta sig fram på snö, sand och i tuff terräng där andra cyklar har problem.

Olika underlag

En fatbike klarar av allt som en vanlig cykel klarar av men den är speciellt framtagen för att passa på snö, sand och i skogen. De breda däcken gör att den kan ta sig fram på platser där en vanlig cykel skulle ha problem och i bästa fall skulle de bara vara en obehaglig tur. Med dessa däck så spelar det inte så stor roll var du cyklar. Du tar dig i princip var du vill så länge du orkar cykla.

Tävla

Gillar du att tävla med cykel finns det flera tävlingar för fatbikes i Sverige och en av dem går mellan Luleå och Piteå där vem som helst kan anmäla sig och vara med. Kom ihåg att du behöver träna en del innan du kör för att orka med. För att orka med någon tävling så gäller det att du är förberedd. Kolla också igenom din cykel innan du ger dig iväg för att tävla. Se till att ta med verktyg och reservdelar om något skulle hända.

Förläng säsongen

Med en fatbike kan du förlänga din cykelsäsong och cykla under årets kallaste månader, något som du kanske inte tidigare har kunnat göra. Det finns en mängd olika äventyr du kan uppleva med en fatbike. Du kan även förse din vanliga cykel med dubbdäck och du inte valt en fatbike. Då klarar du dig bättre på vinterföret. Det kan vara en härlig upplevelse att ge sig ut på snöbeklädda vägar med sin cykel. God tur!

Du kanske också gillar…