Hälsa, Tips

Ofrivilligt håravfall

Att man drabbas av ofrivilligt håravfall kan bero på flera olika orsaker. Hos en del så kan det vara ärftligt men också så kan sjukdom spela in. Det kan vara traumatiskt om det är mycket hår som försvinner under en kort period. Mycket av vår identitet sitter i kalufsen och om vi börjar tappa vårt hår så kan det kännas jobbigt.

Det finns naturligtvis hjälpmedel som kan bromsa detta och återställa den kvalitén håret hade tidigare. Spikecap är en mössa med akupressur som är väldigt enkel att använda. Den teknik som används hjälper till att stoppa upp ett begynnande håravfall men också stimulerar tillväxt av nytt hår. Det är väldigt enkelt att använda och du slipper en massa olika kemikalier som ska appliceras i hårbotten utan du tar enkelt på dig din Spikecap och använder den ungefär 15-30 minuter per dag.

Hår har tre olika uppbyggnadsfaser. Det är växtfasen, vilofasen och övergångsfasen. Håret växer som snabbast när man är i åldern 15-35 år. Efter 35-års åldern så drar tillväxten ner på farten och produktionen av hår minskar. Alla är vi olika och vårt tillväxt av hår kan se olika ut. Det kan vara de som långt innan 35 år ser att håret börjar tunnas ut. Håret i sig har inga nerver men det behövs blodtillförsel för att håret ska växa. Detta hjälper Spikecap till med och genom nålmattan i mössan så hjälper det till att öka blodcirkulationen på din hjässa.

Du kanske också gillar…